30 Kasım 2006

Remember me?

Üyelik gerektiren sitelerde, login işlemi yapacağınız zaman bazen altta ufak bir kutucuk durur böyle kendi halinde, yanında "remember me?" yazar. Bu demektir ki, ha ben bu sayfayı kapatırda, olur da geri dönmek istersem, beni hatırla, bana tekrar kimim diye sorma.

Çok garip bişi bu remember me? her gördüğüm de bana dram konulu bir anime ismi gibi geliyor. macross, do you remember love? gibi sanki, böyle filmden fırlamış bir sahne. remember me? beni hatırladın mı? çok masum, çok hüzünlü, anılar geçiyor o anda aklınızdan yıldırım hızında, yavaş bir şarkı eşliğinde, seni hatırladım mı? ...

eninde sonunda bir login sayfası işte, tıkla bas enter'a, neyini hatırlıycam be...

29 Kasım 2006

DerHaL gönder bunu

şimdi hazır ben hızımı alamıyor izlenimi yaratmaya çalışırken buraya bişiler daha kusuyim. bugün böyle dışarda amaçsızca dolaşırken ki aslında amaçsızca dolaşmıyorum, niye yalan söylüyosam, hani inanılmaz amaçsız insan izlenimi yaratıcam ya, elimde notbukumun tax free dökümanları bir kurye firması ararken dhl'in önünde buldum kendimi. (yalan, dhl in yerini biliyorum oraya yürüdüm direkt). girdim, dedim abi böyle, bu belgeler hayat memat meselesi, tamam dedi, hayatının değeri 49 euro. ööööeaaah, demiş bulundum suratına doğru, biraz önce yediğim dürümün bazı parçaları havada uçarken ünlemimin etkisini de artırmış oldu.

ok demiş olduk, (çoğul, böyle arkadaşlarla ok diyoruz biz). formu doldur, belgeleri zarfa koy derken, adam nedense, "sana bir de indirim kuponu yazdım elimde olan, bak 10 euro az ödiyceksin" dedi. (apostrof içine aldık cümleyi, demiş oluyo artık zorunlu)... niye dedi acaba, çok mu ünlem gösterdim ki, ya da yıllar önce gönderi parası yüzünden hayatı kararan bir genci görüp de, bir hayatın daha kaymasına izin veremem mi dedi kendi kendine.

hayırrrrrrrr, bir hayatın daha harcanmasına izin veremem, yıllardır sakladığım 10 euro indirim kuponumu feda etmeyi göze alıyorum, ama bu çocuğun harcanmasına izin vermeyeceğim...
sonrasında da çok kibar davranmaya başladı bi anda, koca cüssesiyle fotokopi makinesi, kredi kartı makinesi arasında zıp zıp zıp zıplamaya başladı. arada adresi yanlış yazmış bakmasam bide yediricek, kimi kandırıyosun uleaaan sen? zaten sevmem dhl'i.

sağolsun gerçi...ama gene de 39 euro girdi bi yerime zaten. hayır tax free parasını almak için gönderiyorum bi de, terbiyesizlik...

where is the baby...

saat gece 2
dünya 42352. blog denememle karşıya karşıya. daha önemlisi, ben bunla karşı kaşıyayım. şimdi daha önceden 42351 kere başarısız olduktan sonra insan neden tekrar bunu dener.
izleyecek anime kalmadığında, okunacak manga kalmadığında, dinlenecek müzik kalmadığında (yuh), çay ve kahve stokları tükendiğinde, ve gece saat 2 de kum adam beni uyutmak yerine bara iki bira içmeye gittiğinde, böyle oluyormuş.
bununla uğraşıcağıma iki bira da ben içmek isterdim, ama insomnia başlangıcında birisi olarak belli sorumluluklarım var.
ilerde bir gün baba olursam, çocuklarımın yüzüne nasıl bakıcam sonra.

...where is the baby, there he is...